

RIKTIGT GOTT BRÖD. INGA KONSTIGHETER.
Hemligheten bakom den naturligt goda smaken av Lapin Leipäs bröd är kunskapen hos våra bagare som generation efter generation fortsätter hitta nya idéer, de lokala råvarorna som vetet från fälten i närheten av vårt bageri, och sist men inte minst vår passion för de gamla baktraditionerna och vår möjlighet att bevara dem.
Vi är särskilt kända för vår goda rieska, gahkku, hällkaka eller glödkaka som vi idag kallar det. Men vi bakar också ett segt, saftigt och nyttigt skärgårdsbröd och potatislimpa fullproppad med goda bär. Ta en titt på vårt utbud av gott och nyttigt bröd nedan.


Glödkaka havre
Lapin Leipäs traditionella rieska, gahkku eller glödkaka finns idag i tre varianter. Det klassiska bästsäljande brödet bakas med havre. Resultatet är ett proteinrikt bröd som innehåller mycket nyttiga antioxidanter. Det gör Glödkaka Havre är en perfekt kompanjon matsäcken eller på matbordet till vardag och fest.
Glödkaka potatis
Vår glödkaka med potatis har sin egna unika smak och konsistens. Potatisens egenskaper bildar ett saftigt och gott bröd som passar perfekt till fikat eller mellanmålet. Det innehåller dessutom flera viktiga C-vitaminer, B-vitaminer och mineraler. Enligt gamla baktraditioner bakar vi än idag alla våra glödkakor i höga temperaturer.
Potatislimpa med lingon
Smaka på en äkta potatislimpa från Lapin Leipä. Det här brödet kan beskrivas som tjockt, saftigt och naturligt sött. Bakat med potatis och kornmjöl och packat med naturens egna superbär – lingon. Detta mörka bröd passar särskilt bra med smör, eller tillsammans med kött, fisk eller en god korvsoppa.